Combinats

combinat.jpg

Els combinats de les festes populars

Els combinats més populars, com els anomenem nosaltres, sovint provenen de festes típiques catalanes, i les principals aportacions han estat fetes per la tradició del País Valencià, les Illes i la Catalunya central. En l’origen d’aquests combinats hi entren en joc diversos elements: els productes genuïns de cada zona, les tradicions i, sobretot, el potencial creatiu, la imaginació i les ganes de gresca de cada poble.

Aquí us oferim algunes propostes perquè pugueu evocar els ressons d’algunes de les celebracions més sonades del nostre calendari festiu (festes majors, Moros i Cristians, Sant Joan, Patum…). No cal dir que estem obertes a tots els suggeriments i aportacions que pugueu fer; per tant, no dubteu a fer-nos-els arribar a través del nostre correu electrònic de contacte (info@tdk.cat).

 

nou

Granissat de llimona

Tasta els combinats de sempre amb un nou toc sorprenent i molt refrescant.

  • Negret d’estiu (amb vi negre)
  • Clara (amb cervesa)
  • Pomada (amb Gin Xoriguer)
  • Mentideta (amb cafè licor)
  • Manelic (amb ratafia)
  • Montserratí (amb Aromes de Montserrat i una punta de ratafia)
  • Ferms! (amb whisky Jaume I)


 

De cafè licor: País Valencià

  • Burret o plis-plai Cafè-licor amb cola (Alcoi)
  • Mentida o mentideta Cafè-licor amb llimonada (Comarques centrals: Alacantí, Alcoià i el Comptat)
  • Barraqueta Cafè-licor amb orxata (Comarques centrals: Alacantí, Alcoià i el Comptat) [només a l’estiu]
  • Negreta Cafè-licor amb cervesa (Comarques centrals: Alacantí, Alcoià i el Comptat)

 

De cassalla: País Valencià

  • Palometa, nuvolet o tempesta Cassalla amb aigua  (lacant) [a cassalla s’enterboleix en entrar amb contacte amb l’aigua, per tant, cada nom guarda relació amb la proporció dels dos elements]
  • Canari o xiflis Cassalla amb llimonada (Ribera Baixa)
  • Barrejat Cassalla amb mistela (La Safor)

 

De gin Xoriguer: Menorca, Illes Balears

  • Pomada Ginet amb llimonada
  • Pallofa Ginet amb sifó
  • Cabra de pedreguer Ginet amb orxata [només a l’estiu]

 
De Palo: Mallorca, Illes Balears

  • Mesclat negre Palo amb anís sec
  • Mesclat blanc Palo amb anís sec i anís dolç
  • Prohibit Palo amb licor d’herbes, menta i anís sec

De ratafia: Catalunya central

  • Manelic Ratafia amb llimonada
  • Castanyeta Ratafia amb llet

 

Altres

  • Montserratí  Aromes de Montserrat amb llimona i una punta de ratafia
  • Mau-mau Vermut negre amb gasosa o sifó (Berga)

           [A les Terres de l’Ebre també l’anomenen fill de puta o rapitenc]

  • Soldat Grosella amb sifó (Berga)
  • Barreja de traginer o de Patum Moscatell amb anís (Berga)
  • Tonet Moscatell amb gasosa (Berga)


fletxa amunt-ok